Hotel, restaurant en café

restaurant

Vijfentwintig jaar ervaring in de horeca hebben zich vertaalt in gebruiksvriendelijke en praktische lichtregelsystemen van Light Technology Nederland. Rekening houdend met wisselende personele bezetting, snel aanpassen van de verlichting bij het openen van vouwwanden tussen vergader ruimtes. Al deze dagelijkse zaken in de horeca zijn vertaald in een zorgeloze lichtregel installatie en een eenvoudige bediening. De door Light Technology Nederland geleverde Installaties zijn een begrip in de Horeca.

Presets
Door het toepassen van lichtscènes, zogenaamde presets, bent u verzekerd van de door u ingestelde verlichting horende bij een bepaalde gebruikssituatie. Met één druk op de presetknop, de juiste sfeer en ambiance bij receptie, vergadering, happy hour, trouwpartij, bridgelicht noem maar op. Een prettige gedachte dat in uw zaak de verlichting goed geregeld is, ook als u niet aanwezig bent.

Energiebesparend
Op een centraal touchpanel wordt voor bijvoorbeeld schoonmaak allen functionele verlichting ingeschakeld. Wel voldoende maar geen sfeerbepalende verlichting ingeschakeld. Vanaf dit touch panel heeft de receptioniste de mogelijkheid voor het in- en uitschakelen van verlichting in verkeersruimtes, toiletten en zalen. Zinvol voor rondleidingen van nieuwe klanten. Het touchpanel geeft u ook mogelijkheden voor storingsmeldingen, bijvoorbeeld vanuit een 'miva' toilet.

zonwering & verduistering
Bediening van zonwering en verduistering is behalve lokaal, ook centraal geregeld. Een glazenwasserstand voorkomt bediening tijdens zijn werkzaamheden. Het systeem herinnert u er aan indien deze blokkering één dag later nog steeds actief blijkt.

Koppelbare vergaderzalen
Ook voor vergaderzalen geldt dat hier presets zijn voor het juiste licht bij vergaderen, met en zonder beamer, koffietafel, receptie enz. Maar wanneer vouwwanden worden geopend ontstaat een nieuwe ruimte met waarschijnlijk andere indeling. Lichtregel installaties van Light Technology Nederland “zien” de geopende wand en geven de drukknop tableaus nieuwe functies! Nieuwe presets voor de ontstane nieuwe zaalcombinatie. Uiteraard zijn de “oude”presets bewaard gebleven voor als de vouwwand weer gesloten wordt. Mogelijk wordt weer een vouwwand geopend voor weer een nieuwe zaalcombinatie. Enz enz. Voor Light Technology Nederland is geen enkele situatie van koppelbare ruimtes en/of aantal dimkanalen een probleem. Bij dit alles geldt dat uw bedienend personeel geen omkijken heeft naar deze kwestie. Het is enkel en alleen wanden openen en tafels schikken. Het lichtregel systeem past zich zelf aan.

Horeca zalen met toneelfaciliteit.
Cafés en zaaltjes met een toneelvoorziening voor in het weekeinde wat live optredens. Situatie dat door de week de verlichting wordt bediend van achter de bar. In het weekeinde wil de lichttechnicus vanaf zijn DMX tafel de zaalverlichting regelen tijdens de voorstelling.
Het lichtregelsysteem registreert de aanwezigheid van het DMX signaal en blokkeert de bediening in de zaal en achter de bar. Einde voorstelling en bij het loskoppelen van de DMX lichttafel “gaat” de verlichting weer terug naar de stand zoals die was voor de voorstelling en kan die weer bediend worden vanaf de bar.

Energiebesparing in de horeca door led verlichting.
De hotels, cafés en restaurants maken veel uren. De verlichting in hotels brandt vaak 24 uur per dag. Hier is veel winst te behalen. Van belang is wel dat de sfeer en uitstraling van de horecagelegenheid niet wordt aangetast. Ledverlichting in de warme kleurtemperatuur van een gloeilamp en dan ook volledig dimbaar. Dat is niet een kwestie van een replacement lampje kopen. Duurzame led verlichting voor verkeersruimtes, zalen en toiletten. Light Technology Nederland heeft hiervoor een reeks led downlighters en een 15 Watt led ter vervanging van de halogeenlamp 50 Watt!

Green Label
Inventariseer uw bestaande verlichting en het aantal gebruiksuren in uw horecapand en Light Technology Nederland rekent u voor welke besparing gerealiseerd kan worden. U ontvangt een investeringsvoorstel, terugverdientijd en netto opbrengst welke u met de led verlichting realiseert.

Led verlichting de horeca keuken
Duurzame verlichting voor de horeca keukens door middel van energiezuinige led panelen. Light Technology Nederland levert complete led armaturen voor de keukens. Deze perfect vormgegeven led panelen verlichten de ruimte vanuit één lichtvlak. Deze led panelen scoren op meerdere punten beter dan conventionele fluorescentie (TL) armaturen.
Volkomen vlakke gesloten armaturen dus veel minder aanhechting van vuil waardoor eenvoudiger schoon te maken. Geschikt voor voedselverwerkende omgeving door het ontbreken van glas. Behalve de lichtopbrengst is de openingshoek is veel beter. Standaard maatvoering maakt inbouw in systeemplafonds mogelijk op rastermaat 600x600 mm. en 1200x300 mm.
Energie technisch is het mogelijk om met led een gelijke licht output te realiseren dan met conventionele fluorescentie armaturen. Ten opzichte van T8 armaturen zelfs met maar 50% van de energie! Ondanks een hogere investering is vaak een terugverdientijd van 2-3 jaar te realiseren. Uiteraard afhankelijk van aantal gebruiksuren en andere exploitatiekosten.