Domotica in de woning

Met de gebouwbeheer systemen van Light Technology is uw woning er voor u. Zo zijn complete lichtsferen met één druk op de knop op te roepen, wordt uw alarm met het systeem geïntegreerd en worden verwarming, airco, zonwering en ventilatie tot één geheel gecombineerd. Dit alles met eenvoudige bediening op de wand, maar ook met volledig vrij te kiezen grafische interfaces op smart Phone, tablet en pc.

Niet te veel knoppen op de muur.
Met een ISYGLT Domotica systeem, heeft u bij elke deur of doorgang van een kamer slechts één enkele bediening! Niet alleen esthetisch beter verantwoord maar ook eenduidigheid van de bediening. Immers in de gehele woning is de bediening overal hetzelfde!

Alles te bedienen.
Met deze vier drukknoppen heeft u bij binnenkomst keuze uit drie instellingen van uw verlichting, zogenaamde presets, en natuurlijk een ‘alles uit’ van de gehele ruimte. U creëert uw eigen persoonlijke sfeer door het afzonderlijk dimmen van de verschillende lampen met uw iPhone, iPad of andere smartphone/tablet. Zo legt u eenvoudig de juiste sfeerverlichting vast voor TV kijken, lezen, dineren etc. U kunt deze presets aanpassen zo vaak u wilt.

Met de ISYGLT MA-IP2 master module zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd.

Schakelmateriaal.
Doordat elk type drukknop te gebruiken is heeft u volledige vrijheid in uw keuze. Of u nu kiest voor traditioneel, modern of RVS. Vrijwel alle merken schakelaars zijn toe te passen voor uw ISYGLT Domotica systeem.

Drie presets en uit bij elke deur.
Er zijn niet meer schakelaars dan gebruikssituaties. Bijvoorbeeld de keuken.
- Drukknop 1 is het juiste licht bij het koken.
- Drukknop 2 is het juiste licht bij het eten.
- Drukknop 3 is het juiste licht bij de koffie.
- Drukknop 4 is alles uit in de keuken.

Een “alles uit voor de hele woning” functie.
Dit kan als centrale knop bij de voordeur, maar het is natuurlijk beter om deze “alles uit” van uw Domotica installatie te activeren door het inschakelen van het inbraakalarm. Niet alleen de gehele verlichting gaat uit als u van huis gaat, maar ook apparatuur kan worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld het koffieapparaat, de was- en strijkkamer, de wandcontactdozen buiten, terrasverwarming, sauna en het zwembaddek. Uw Domotica installatie biedt u comfort terwijl u niet eens thuis bent! De zekerheid dat alle apparatuur is uitgeschakeld wanneer het inbraakalarm is ingeschakeld.

Simulaties bij afwezigheid.
Als u overdag de woning verlaat schakelt alle verlichting uit. Bij het invallen van de avond, start uw Domotica installatie automatisch de “simulatie” verlichting. Doordat in- en om de woning verlichting aangaat die ook nog regelmatig verandert, lijkt het alsof er wel iemand thuis is. Overigens bepaalt u ook nu weer zelf welke verlichting zal branden tijdens de diverse avondsituaties en ook gedurende de nacht.

Oriëntatieverlichting.
Bij thuiskomst zal direct wanneer u het inbraakalarm uitschakelt de “thuiskomst” verlichting worden geactiveerd. Uiteraard heeft u ook deze thuiskomst preset zelf vooraf bepaalt. De verlichting in bijvoorbeeld de hal, woonkamer en keuken brandt meteen op de door u gewenste sterkte. Deze “thuiskomst verlichting” kan ook verschillen of u vóór of na middernacht thuiskomt.
In de Slaapkamers, de overloop, badkamer en/of toilet zullen sensoren vaststellen als iemand uit bed komt. Speciaal voor deze ruimtes heeft u een “nacht” preset gemaakt. De bestaande verlichting is bij deze nacht preset op een zeer laag dimniveau ingesteld zodat anderen niet wakker worden maar er wel voldoende zicht is.

Functies van de sensoren.
Behalve voor de nachtverlichting zijn de aanwezigheidsensoren in de badkamer ook voor het activeren van de mechanische ventilatie. Bij gebruik van toilet en douche zal de mechanische ventilatie de ruimte snel ventileren. Uw Domotica installatie schakelt lagere snelheden en looptijden in gedurende de nacht zodat er geen geluidshinder ontstaat. In geval van vakantie zal elk etmaal de woning bijvoorbeeld één uur doorgelucht worden.

Elektrische gordijnen en zonweringen.
In dit geval biedt een afstandsbediening uitkomst. Een dergelijke hoeveelheid schakelaars op de wand is al helemaal geen optie. De B&O afstandsbediening, iPad en/of iPhone biedt een perfecte oplossing hiervoor. Afzonderlijke pagina's voor gordijnen en zonwering. Afzonderlijke bediening maar ook als groep of per gevel. Dat alles met uw zelf gekozen tekst bij elke functie. Vrijwel alle merken audio- en videoapparatuur zijn te integreren in uw persoonlijke afstandsbediening. Voor uw Domotica systeem komt er niet weer een afstandbediening bij, maar alle andere afstandsbedieningen kommen te vervallen!

Comfort
Kies de gewenste temperatuur per ruimte in de ruimte zelf of vanuit een centraal punt. Combineer zonwering, verwarming, airco en ventilatie tot een totaalsysteem voor een maximum aan comfort. Sla het verloop van temperaturen en regelingen over een periode van dagen, weken of zelfs maanden op en kijk deze terug wanneer u maar wilt. Met ISYGLT wordt het totaal meer dan de som der delen.

Door combinatie met alarm bent u ook gegarandeerd dat er geen energie verspild wordt als u niet thuis bent.

Bediening van tuinverlichting en elektrische poorten.
Voor deze bediening is het handig om een iPad, iPhone of andere smartphone/tablet toe te passen. Hierop kan het Domotica systeem namelijk status informatie geven. Is een lamp aan of uit, is een poort open of dicht, zijn rolluiken, zonweringen of gordijnen open of gesloten. Zeker met terrasverwarming, zonnebank, sauna of zwembad biedt een touchpanel uitkomst, omdat u onnodig aan staan van grote verbruikers op deze manier snel herkent en deze direct uit kunt schakelen.

Functionaliteit van de iPad.
De iPad kent vele uitgebreide multimedia functies. Zo kunt u met de iRidium Mobile software op de iPad niet alleen uw Domotica installatie bedienen, maar ook de beelden van ip-camera’s bekijken, muziek- en videobestanden spelen en digitale foto's weergeven. Het locale weer wordt actueel weergegeven en ook uw favoriete nieuws in binnen- en buitenland is direct op uw scherm zichtbaar.