Magazijn, werkplaats en vrieshuis

Magazijn

Met name in magazijnen worden traditionele fluorescentie- en gasontladingslampen gebruikt.
De eigenschap van deze verlichting, na inschakelen van de verlichting neemt het lichtniveau langzaam toe, resulteert erin dat deze verlichting de gehele dag, vaak 12 tot 16 uur brandt. Los van het feit of dat nu nodig is of niet.

Complete led armaturen
Led verlichting in industriële behuizingen kunnen prima deze lichtbronnen vervangen zelfde of hoger licht output en direct op sterkte na inschakelen. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de verlichting te schakelen effectief wanneer dat nodig is. Tijdens pauze in ieder geval al uit. Dat is snel verdient. Sensoren alleen die gedeeltes waar gewerkt wordt. Dat deze led verlichting zo wie zo al minder energie gebruikt dan conventionele verlicht maak een eenvoudige berekening mogelijk voor terugverdien tijd. Laat een voorbeeld berekening maken voor uw situatie.

Dimmen
Als uitschakelen van gedeeltes niet wenselijk is kan het beter zijn om de lichtsterkte terug te dimmen wanneer niemand aanwezig is. Een laag lichtniveau voorkomt het onplezierige gevoel van een donkere ruimte en het voorbehoud om die ruimte te betreden.

Licht berekening
Allereerst van belang om aan te tonen dat met deze led armaturen een gelijk of zelfs hoger licht niveau wordt bereikt dan met uw huidige verlichting. Nadat uw plattegrond en gegevens zijn ingevoerd komt het Dialux programma met een armaturen voorstel. Light Technology Nederland verzorgt voor u lichtberekening, offerte, terugverdien berekening en de verwachte besparing gedurende de verwachte levensduur van de led verlichting.

Vrieshuizen
Voor verlichting in koel en vrieshuizen biedt de traditionele verlichting nog meer beperkingen. Bij (zeer) lage temperaturen start de TL of gasontlading lamp niet meer op of geeft maar minimaal licht. Uit pure noodzaak wordt dan terug gevallen op halogeen verlichting van 1000 watt. Voor elke lichtbron geldt dat het aangeboden elektrische vermogen ook weer nodig is om te koelen. Wanneer dus met 70 watt led verlichting gewerkt kan worden is dit twee maal effectief. Reductie van elektrisch vermogen verlichting armatuur, reduceert ook het koelvermogen.

Voedselverwerkende industrie
Voor koel en vrieshuizen zijn led stralers en led lichtlijnen beschikbaar. IP 65 en geschikt voor de voedselverwerkende industrie door het ontbreken van elke vorm van glas in deze armaturen.