Dynamische Led verlichting

School


Diverse wetenschappelijke onderzoeken tonen aan ‘wat iedereen in het onderwijs al lang weet..’

Daglicht beïnvloedt het dag en nachtritme voor mensen, tijdens activiteiten maar ook tijdens rustmomenten. In het onderwijs een bekend feit; niet voor niets wordt  in het onderwijs een pauze ingelast waarin de kinderen naar buiten worden gestuurd. Ook als het weer wat minder is. Opnemen van daglicht is het opnemen van nieuwe energie en prestaties.

Verlichting in klaslokalen:
Ook in klaslokalen is verlichting van invloed op het prestatieniveau. Verlichting met een te lage lichtsterkte (<500 Lux) en ook nog van een te lage kleurtemperatuur (<4000K) zal de aanwezigen in een ruststemming brengen. Dergelijke lichtniveaus en deze kleurtemperaturen zijn minder geschikt voor een omgeving waar hoogstaande prestaties worden verwacht.
Lesgeven in een dergelijk klaslokaal is voor de docent maar ook de leerlingen een zware aangelegenheid.

ISYLED Dynamische verlichting:
Met het  ‘dynamisch verlichting’ concept van ISYLED is men in staat om het prestatieniveau van de leerlingen positief te beïnvloeden. Zo het prestatieniveau worden aangemoedigd maar ook het creëren van rust en afremmen van hyperactiviteit is mogelijk. 
Eveneens biedt het systeem vele therapeutische mogelijkheden.

Mogelijkheden:
Het  ISYLED ‘dynamische verlichting’ concept bestaat uit duo-color led-panels i.c.m. het ISYDIM lichtregelsysteem. De duo-color led-panelen zijn voorzien van 1800 leds, warm wit en koel wit.
De geavanceerde opties van het ISYDIM lichtregelsysteem biedt de gebruiker de mogelijkheid om zowel de intensiteit als de kleurtemperatuur te veranderen. 

"Met het dynamische licht systeem van ISYLED is* een licht intensiteit tot 10.000 Lux en een bereik van 3000K tot 6500 K te realiseren."

De flexibiliteit in kleurtemperatuur en lichtintensiteit biedt de mogelijkheid om het gedrag en stemming van de aanwezige personen te beïnvloeden, afhankelijk van het gewenste of geplande activiteit. Via een eenvoudig bedieningspaneel is de gebruiker in staat om een automatische bioritme regeling te activeren of vooraf ingestelde lichtwaarden (presets) te activeren of aan te passen. 
Via de automatische bioritme regeling doorloopt het systeem op vaste tijden vooringestelde lichtwaarden. Deze lichtwaarden worden afgestemd naar uw wensen.

Ecologisch en duurzaam:
  • Het dynamische lichtregelsysteem gaat zorgvuldig met uw energieverbruik om.
  • De toegepaste leds hebben een hoge efficiency (>82L/W) waardoor het energieverbruik slechts 50% is ten opzichte van traditionele TL verlichting. (en deze zijn maar in 1 kleur)
  • Via een geavanceerde lichtregeling vindt een gebalanceerde energieverdeling plaats tussen leds op basis van kleurtemperatuur plaats.
  • Verlichting wordt in- en uitgeschakeld afhankelijk van beweging; de verlichting bij inschakeling uiteraard aangepast worden via de presets. 
  • Dynamische verlichting leverbaar als led panelen in alle standaard systeemplafond afmeting; 600x600, 1200x300, 1000x1000, 1200x1200 mm. (de led panelen zijn slechts 65 mm. hoog)
  • Dynamische verlichting leverbaar  in opbouwuitvoering als lampenkappen; in elke denkbare vorm en/of afmeting.   

* (Gebaseerd op een lokaal van 280 cm hoog, gemeten op 80 cm hoogte, gelijkmatigheid 0,75, eveneens afhankelijk van het aantal toegepaste panelen.)