Toneel en theater

theater

Het dimmen van verlichting in toneel en theater is een discipline die Light Technology Nederland al meer dan 25 jaar kent. Met de min of meer legendarische LIGHTEC SP12 power packs is menig toneelzaal ingericht.
DMX aansturing al dan niet met local control, de schuifbediening op het toestel.
Leveringsprogramma voorziet tot single fase 4KVA dimmers. Voor de meer professionele toneelzalen is de SINUS dimmer een dimmer van hoger niveau. Hiermee worden storende bijgeluiden in transformator en filament van de lampen voorkomen.

Gebouwbeheer installatie
De gebouwgebonden installatie, verlichting en blauw licht wordt door een centrale installatie bedient. Eén of meerdere Touchpanels bij portier en/of toneel maken bediening gedurende de dag mogelijk. Tijdens voorstellingen wordt van de zaalverlichting de bediening overgenomen vanaf de regiekamer en bedient door de DMX tafel. Tijdens voorstellingen is de lokale bediening geblokkeerd. Na einde voorstelling wordt de lokale bediening weer vrijgegeven en kan de gebouw gebonden verlichting weer uitgeschakeld door portier of veegfunctie.

Calamiteit verlichting.
Koppeling met brand- dan wel ontruiming installatie prevaleert elke bediening en zal de gebouwgebonden verlichting inschakelen zodat ontruiming van het pand soepel kan verlopen.

Zaalverlichting
Voor zaalverlichting zijn twee dingen belangrijk. Perfect te dimmen van 100% naar 0% en een warme kleurtemperatuur. Derde niet onbelangrijke kwestie is de exploitatiekosten. Deze worden bepaald door energieverbruik en vervangingskosten. Omdat de zaal verlichting vaak gedurende de dag vele uren brandt tijdens opbouw en repetities niet onbelangrijk. Light Technology Nederland levert downlighters in led, perfect te dimmen,energiezuinig en lange levensduur.

koofverlichting
Voor rand en koof verlichting, de indirecte verlichting tegen wanden en plafond, is led lijn verlichting de oplossing. Eveneens volledig dimbaar, de juiste kleurtemperatuur en in lijn armaturen van industrieel niveau.

Enkele referenties Toneel en Theater:

  Nieuwe De La Mar Theater Amsterdam
  Frits Philips Muziekcentrum Eindhoven
  Wester gasfabriek Amsterdam
  Parktheater Eindhoven
  Parkstad Limburg Heerlen
  Concertzaal Tilburg
  Stadschouwburg Utrecht
  De Meervaart Amsterdam